Biban de mare cu morcovi tineri

Biban de mare cu morcovi tineri

  • Timp de preparare:
  • Timp de gatit:
  • Timp total:
  • Dificultate: easy
  • Tip reteta: Fel principal

Ingrediente:

  • 1 biban de mare (450 – 500g)
  • 6 morcovi tineri
  • 4 linguri ulei
  • 100ml apa
  • 2 lingurite zahar
  • 2 catei de usturoi
  • 2 cepe mici
  • 3 lingurite sare
  • 1 lingurita piper

Instructiuni:

  • Curatam pestele de solzi, de intestine si il spalam in apa rece.
  • Il ungem cu 2 linguri de ulei si il asezam intr-un vas termorezistent.
  • Umplem pestele cu ceapa si usturoi, presaram doua lingurite de sare si una de piper, atat in interior cat si pe exterior. Turnam apa peste peste si acoperim vasul cu folie de aluminiu. Il introducem in cuptor la temperatura de 180ºC (treapta a III-a), timp de 30 minute.
  • Pe aragaz, la foc mic, intr-o tigaie incingem doua linguri de ulei in care dizolvam doua lingurite de zahar si o lingurita de sare. Cand este bine incins uleiul, adaugam morcovii intregi si ii calim 5-6 minute.
  • Dupa cele 30 minute, scoatem pestele din cuptor, indepartam folia si adaugam morcovii. Introducem tava in cuptor pentru inca 10 minute.

Publicat in by

Etichete: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


CAPTCHA Image
Reload Image