File de porc cu umplutura de ciuperci
Ingrediente:
- o cana si jumatate de ciuperci
- 2 cesti de apa fiarta
- 2 lingurite de ulei de masline
- 1/2 de cana de arpagic
- un catel de usturoi curatat si pisat
- 3/4 cana de pesmet
- 1/4 de cana de patrunjel proaspat marunt pisat
- 1,5 kg file de porc taiat in felii de 2cm grosime
- 2 lingurite de zeama de lamaie
- 2 cesti de zeama de vita sau porc
Instructiuni:
- Inmuiati ciupercile in apa firbinte timp de 30 de minute. Se scot cu spumiera si se aseaza pe un servet de hartie la uscat
- Lichidul ramas se strecoara si se fierbe pana ramane o treime din el, apoi se adauga o treime din cantitatea de ciuperci
- Restul de ciuperci se toaca marunt
- Preincalziti cuptorul la 150 de grade
- Intr-un ibric mare, se face un sote din ulei de masline, aragic si usturoi
- Se rastoarna intr-un vas in care se adauga ciupercile tocate, pesmetul, patrunjelul, sarea si piper dupa gust
- Luati bucata de file, taiati-o pe mijloc, del la margine spre centru,creind o deschidere de 1,5cm
- De la un capat la celelat umpleti bucata de file, dupa care rulati fileul
- Presarati sare si piper dupa gust
- Se rumenesc cca 2 minute in ulei de masline incins
- Apoi se aseaza intr-un vas termorezistent si se introduc la cuptor timp de o ora
- Cand sunt gata se aseaza pe un tocator de lemn, se lasa la racit 10 minute, dupa care se pot taia
- Adaugati zeama de lamaie si stropiti cu zeama de vita sau porc
Etichete: ciuperci, file de porc, file de porc umplut
Leave a Reply