Prajitura de casa cu crema si dulceata

Prajitura de casa cu crema si dulceata

  • Timp de preparare:
  • Timp de gatit:
  • Timp total:
  • Dificultate: medium
  • Tip reteta: Desert

Ingrediente:

  • ALUATUL
  • 500g faina
  • 200g unt
  • 200ml smantana
  • 1 ou
  • 1 galbenus
  • 1 lingura de zahar
  • ½ lingurita sare
  • zeama de la o lamaie
  • CREMA ALBA
  • 400g branza de vaci
  • 2 oua
  • 100g zahar
  • 70g unt
  • 1 lingura gris
  • 1 lingura faina
  • 400g dulceata de visine sau cirese

Instructiuni:

  • ALUATUL
  • Frecam laolalta untul, sarea, galbenusul si oul intreg. Adaugam zaharul, zeama de lamaie si smantana. Amestecam totul foarte bine, turnam faina treptat si praful de copt. Framantam si punem aluatul la rece.
  • CREMA ALBA
  • Frecam branza cu untul moale. Adaugam galbenusurile, grisul, faina si doar 50g zahar.
  • Separat, batem albusurile spuma tare, adaugam restul de zahar si le turnam peste crema de branza. Amestecam foarte bine.
  • ASAMBLARE:
  • Scoatem aluatul din frigider si il taiem in 2 parti inegale: un sfert si trei sferturi. Pastram sfertul de aluat la frigider.
  • Intindem cu sucitorul restul de aluat – cele trei sferturi – pe dimensiunile tavii pe care dorim s-o folosim.
  • Ungem tava cu unt, o tapetam cu faina si intindem in ea foaia de aluat. Turnam crema de branza si o uniformizam. Peste crema intindem dulceata.
  • Scoatem din frigider si primul sfert de aluat pastrat. Fiind foarte rece, il putem da pe razatoarea mare, chiar deasupra prajiturii. Presaram coca uniform pe toata suprafata prajiturii.
  • Introducem prajitura in cuptorul incins. O coacem 30-40 minute, pana se rumeneste usor.

Publicat in by

Etichete:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


CAPTCHA Image
Reload Image