Tort de kiwi

Tort de kiwi

  • Timp de preparare:
  • Timp de gatit:
  • Timp total:
  • Dificultate: hard
  • Tip reteta: Desert

Ingrediente:

  • BLATUL
  • 5 oua
  • 150g faina
  • 100g zahar
  • zeama de la o lamaie
  • ½ plic praf de copt
  • CREMA
  • 1 plic gelatina
  • 6 fructe taiate cubulete
  • 400ml iaurt
  • 2 albusuri
  • 60g zahar
  • zeama de la o lamaie
  • SIROPUL
  • 200ml apa
  • 100g zahar
  • 30ml rom
  • PENTRU ORNAT
  • 4 fructe de kiwi taiate rondele subtiri
  • 300g frisca
  • 1 plic gelatina

Instructiuni:

  • BLATUL
  • Batem albusurile spuma tare, adaugam zaharul si zeama de lamaie. Incorporam galbenusurile, amestecam si adaugam faina impreuna cu praful de copt.
  • Ungem cu unt si tapetam cu faina o forma rotunda cu diametrul de 25-30 cm. Turnam compozitia si o introducem in cuptorul incins la 160ºC (treapta a III-a), pentru 30 minute. Dupa ce s-a copt, lasam blatul in forma de tort sa se raceasca.
  • SIROPUL
  • Fierbem apa, adaugam zaharul, romul si amestecam pe foc pana cand se dizolva.
  • CREMA
  • Preparam gelatina conform instructiunilor de pe ambalaj.
  • Amestecam iaurtul cu zeama de lamaie, adaugam cubuletele de kiwi si gelatina preparata.
  • Batem albusurile spuma, adaugam zaharul si continuam sa amestecam pe baie de aburi pana cand incep sa se intareasca ca o bezea. Incorporam si crema de iaurt.
  • ASAMBLARE:
  • Taiem blatul in 2 foi, pe orizontala. Insiropam foile, dar nu foarte abundent.
  • Peste prima foaie intindem crema uniform si acoperim cu a doua foaie de blat.
  • Preparam gelatina pentru ornat.
  • Imbracam tortul uniform cu frisca si ornam cu rondele de kiwi. Turnam gelatina cu o lingurita. Pe masura ce o turnam, o si intindem usor cu ajutorul unei spatule de plastic, in strat foarte subtire. Repetam operatia pana cand acoperim toata suprafata tortului.

Publicat in by

Etichete: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


CAPTCHA Image
Reload Image