Tort belgian

Tort belgian

  • Timp de preparare:
  • Timp de gatit:
  • Timp total:
  • Dificultate: medium
  • Tip reteta: Desert

Ingrediente:

  • Blatul
  • 3 oua
  • 150g faina
  • 150g zahar
  • 100g unt
  • 3 linguri de lapte
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • 20g cacao
  • 100g fulgi de migdale
  • Crema
  • 3 linguri de faina
  • 200g zahar
  • 200g unt
  • 30g cacao
  • 800ml lapte
  • esenta de rom

Instructiuni:

  • Blatul
  • Amestecam foarte bine ouale cu laptele fierbinte. Adaugam zaharul si zaharul vanilat, frecam bine si punem faina amestecata cu praful de copt si cacaua. La final punem untul topit. Omogenizam foarte bine.
  • Ungem cu unt o tava rotunda (25cm diametru) si tapetam cu faina. Turnam compozitia si coacem 30 minute.
  • Crema
  • In 200ml lapte rece punem zaharul, faina, cacaua cernuta, esenta de rom si amestecam.
  • Restul de lapte il punem la fiert. Cand clocoteste adaugam amestecul de lapte rece. Fierbem pe foc mic pana se ingroasa. Punem untul moale si amestecam pana se omogenizeaza.
  • Taiem blatul racit in 2 foi egale. Asezam prima foaie pe platou, intindem trei sferturi din crema si acoperim cu a doua foaie. Imbracam tortul in crema ramasa si ornam cu fulgi de migdale.

Publicat in by

Etichete:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


CAPTCHA Image
Reload Image