Quiche lorraine

Ingrediente:
- 1 ou
- 250g faina
- 125g unt de la frigider
- ½ lingurita sare
- 4 oua
- 250g bacon
- 25g unt
- 300ml smantana grasa
- ½ lingurita nucsoara macinata
- sare
- piper
Instructiuni:
- • Preparam aluatul. Punem faina si sarea intr-un castron. Adaugam untul taiat cuburi si amestecam cu degetele pana cand obtinem un aluat cu aspectul unor firimituri. Punem ouale si 3 linguri de apa foarte rece. Omogenizam si formam o bila de aluat. Lsam la frigider minim o ora.
- Intindem o foaie de aluat si o asezam intr-o tava rotunda, unsa cu unt. Indepartam excesul de aluat. Intepam aluatul din tava cu o furculita si il punem in cuptorul incins la 200°C (treapta a V-a). Coacem timp de 12-14 minute. Il lasam la racit.
- Preparam umplutura. Taiem cubulete baconul. Punem apa la fiert si oparim cuburile de bacon timp de 4 minute. Le scurgem de apa si le tapetam cu un prosop de hartie.
- Topim untul intr-o tigaie si calim cuburile de bacon timp de 2-3 minute. Presaram baconul peste aluatul copt. Batem ouale si amestecam cu smantana. Adaugam sare, piper si nucsoara. Turnam umplutura in tava.
- Punem tarta la cuptor pentru 30 de minute in cuptorul incins la 200°C. Servim tarta fierbinte.
Etichete: QUICHE LORRAINE

Leave a Reply