Cheesecake cu mere

Ingrediente:
- Aluat
- 2 oua
- 50g unt
- 100g faina
- 100g nuca macinata
- 50g smantana
- 50g zahar pudra
- ¼ lingurita sare
- Crema
- 4 oua
- 4 mere
- 2 linguri miere
- 30ml coniac
- 300g frisca
- 400g branza de vaci
- 50g gris
- 50g zahar
- 1 plic zahar vanilat
Instructiuni:
- Pentru aluat, frecam untul cu zaharul si sarea. Adaugam ouale si smantana. Omogenizam si pune frisca si nuca macinata. Framantam si lasam la rece timp de 30 de minute.
- Intindem o foaie subtire si o punem intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Coacem la cuptor timp de 20 de minute la foc moderat.
- Pentru crema, amestecam 2 galbenusuri cu mierea, zaharul vanilat si coniacul. Batem 2 albusuri spuma tare. Punem galbenusurile si albusurile in blender, adaugam frisca si amestecam.
- Separat amestecam 400g branza de vaci cu grisul, 50g zahar si 2 albusuri batute spuma.
- Curatam merele de coaja si seminte si le taiem felii.
- Peste aluatul copt intindem crema de frisca si deasupra asezam feliile de mar. Turnam crema de branza si nivelam. Coacem 15 minute la foc moderat.
Etichete: tort cu mere

Leave a Reply