Salata verde

Salata verde este cunoscuta din punct de vedere botanic drept Lactuca Satvia din familia Asteraceae. Acesta este, probabil, cea mai populara leguma de frunze din lume. Atat vechii egipteni cat si grecii antici au folosit salata de-a lungul istoriei. Acesta a fost, de asemenea, cultivata in Roma. De la aceste origini antice, se crede Cristofor Columb a introdus salata verde in alte zone ale lumii in timpul calatoriilor sale.

Salata verde este folosita in stare proaspata in cele mai multe parti ale lumii, desi chinezii au mai multe retete pentru utilizarea acesteia fiarta. Exista mai multe tipuri diferite de salata utilizate si cultivate in mod uzual in multe tari. Cele mai indragite soiuri folosite cu mare placere in intreaga lume indiferent de anotimp sunt salata iceberg, de vara, romana si creata.

Salata verde

Salata verde este de obicei servita pe sandwich-uri sau alaturi de carne si alte legume. Salata verde se adauga la burgeri, insa este utilizata cu preponderenta ca atare alaturi de zeama de lamaie si ceapa verde. In acest caz poate servi drept fel principal sau doar o gustoasa garnitura. Frunzele de salata mari pot fi utilizate pentru a face mici ruloruri in care puteti pune morocov ras, branza, ou fiert si rosii. Le puteti lega cu o frunza de ceapa verde. Sucul de salata verde este popular in tot ceea ce inseamna o sanatate de fier si se recomanda mixarea mai multor tipuri de salata verde. Se poate servi simplu sau alaturi de alte legume.

Salata verde este bogata in substante nutritive si contine foarte putine calorii. Poseda un continut ridicat de apa si este ideala pentru orice persoana care urmeaza o dieta stricta sau un stil de viata sanatos. Beneficiile pentru sanatate oferite de aceasta sunt extraordinare, printre care amintim ajutorul oferit la filtrarea sangelui si curatarea tracului digestiv.
Salata verde – valori nutritionale pentru 100 g

Calorii: 13 kcal

Cantitate de apa: 96 g

Glucide: 2,2 g

Grasime: 0,2 g

Proteine: 1,4 g

Fibre alimentare: 1,1 g

Vitamina A: 166 g (18%)

Acidul folic: 73 g (18%)

Vitamina C: 4 mg (7%)

Vitamina K: 24 g (23%)

Fier: 1,2 mg (10%)

Salata verde – nutritie si beneficiile aduse asupra sanatatii
• Salata poate fi consumata in orice canitate de catre diabetici, deoarece este foarte scazuta in continutul de carbohidrati;

• Salata verde este foarte buna pentru cei care tin dieta, pentru ca are un numar scazut de calorii;

• Continutul ridicat de magneziu din suc are puterea exceptionala de a vitaliza tesuturile musculare, nervii si creierul.

• Salata verde contine cantitati considerabile de fier si furnizeaza o forma buna de hemoglobină de legume. Fierul trebuie sa fie completat in mod frecvent pentru a raspunde cerintelor corpului.

• Salata ajuta digestia si este asociata cu o sanatate mai buna a ficatului.

• Salata verde are un continut mare de fibre dietetice si este buna pentru cei care sufera de constipatie deoarece ajuta la digestie.

• Salata romana este o mare sursa de vitamina A, beta-caroten, vitamina K, acid folic, vitamina C, mangan si crom. Este, de asemenea, o sursa foarte buna de fibre dietetice, contine 6 vitamine si minerale.

• Salata verde romana are de sase ori mai multa vitamina C, de opt ori mai multa vitamina A si calciu la fel de mult precum salata iceberg.

• Salata verde, in general, este o sursa buna de vitamina K si clorofila.

Ca regula generala, cu cat salata are frunzele de un verde mai inchis cu atat valoarea nutritionala est mai mare si merita consumata ori de cate ori aveti ocazia.

Te poate interesa si: Cloud Computing

Etichete: , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


CAPTCHA Image
Reload Image