Cocktail-uri de vara

Vara, acest mix de bauturi foarte aromat si foarte colorat, incanta simturile si genereaza instantaneu o stare de voie buna propice distractiei. Simplu, din doar trei feluri de bauturi si multa gheata, sau ceva mai bogat, cu sau fara continut de alcool, cocktail-ul poate fi consumat aproape la orice ora din zi sau din noapte, in orice zi a saptamanii si numai in locatii preferate.

Cele necesare prepararii celui mai bun cocktail

Pentru cei mai multi amatori de cocktail-uri vara inseamna cocktail-urile slab alcolizate sau din care lipseste cu desavarsire alcoolul. Pentru a prepara o astfel de bautura este nevoie de putina pricepere. Sunt necesare o serie de abilitati printre care: cunoasterea proprietatilor si calitatilor a cat mai multor sortimente de bauturi, cateva cunostinte de chimie pentru a sti care gusturi sunt complementare sau care se resping si, nu in ultimul rand, o doza buna de imaginatie care ajuta la crearea celor mai surprinzatoare combinatii si a celor mai indraznete decoruri. Instrumentele clasice de care se ajuta un bartender sunt destul de numeroase, variate dar bine definite. La o inventariere rapida, gasim in bar: masina pentru facut fulgi de gheata, shakerul sau tinul, storcatorul de citrice, lingurita si sita de bar dar si un pahar gradat pentru ca trebuie o destul de mare exactitate in dozarea diverselor bauturi. Pentru servit este disponibila o gama foarte variata de pahare. Se spune ca un cocktail nu are gustul sau specific daca nu este servit din paharul care l-a consacrat.

Cocktail-uri de vara fara alcool

Deosebit de gustoase si invioratoare pe o vreme caniculara, cocktail-urile fara alcool merg foarte bine ca insotitoare la o iesire pe o terasa sau la o piscina. Ele pot fi consumate si de minori. Facute din siropuri, nectaruri sau sucuri de fructe sau de legume, cu multa gheata, turnate intr-un pahar deosebit si decorate intr-un fel aparte sunt create special pentru a-ti incita simturile. Sunt permise aproape orice fel de combinatii, singurele conditii care trebuie indeplinite de fiecare pahar sunt gustul desavarsit si aspectul cat mai atragator. Iata cateva dintre cele mai reusite: Green Apple (suc de mere, limeta, zahar brun, scortisoara, cuburi de gheata gheata), Buterfly (frisca lichida, suc natural de piersici si de cirese, cuburi de gheata) sau nu mai putin cunoscutul Safe Sex (sirop de grenadine, sucuri naturale de piersici si de portocale, cuburi de gheata). Secretul lor? Ingrediente intotdeauna proaspete si gheata … rece (!).

Cocktail-uri de vara cu alcool

La starea de bine, de relaxare dupa o zi incarcata contribuie, de multe ori, si putin alcool. La o iesire de dupa amiaza pe o terasa sau seara in club sau in discoteca o nota de sofisticare, pe langa tinuta atent aleasa, este data si de un pahar de cocktail. Intr-o concentratie mai mare sau mai mica de alcool cele mai reusite mixuri au o aroma aparte, niste culori atragatoare si, nu in ultimul rand, au un gust deosebit. Vodka, prezenta in mai toate cocktail-urile asigura o baza foarte solida pe care se construiesc cele mai alese gusturi. Combinatiile de siropuri sau sucuri naturale, diverse lichioruri dar si fructe si legume in stare naturala isi aduc din plin aportul la mixuri precum celebra Margarita (tequila, triple sec, suc de lime, sare, fulgi de gheata), nu mai putin apreciatul Mohito (rom alb, zahar brun, lime, apa minerala, frunze de menta, gheata pisata) sau batrana Bloody Mary (vodka, suc de rosii si de lime, sos Tabasco si Worcestershire, sare, piper negru macinat, tulpini de telina, cuburi de gheata)

Vara, soare, vacanta. Trei cuvinte special create parca ca sinonime pentru cocktail-uri. Un top al acestor apetisante mixuri? Aproape imposibil de realizat pentrru ca, nu-i asa, de gustibus non est disputandum!

Etichete: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


CAPTCHA Image
Reload Image