Fructele verii

Roadele uimitoare ale verii sunt un izvor de sanatate. Vara este anotimpul pentru fructe proaspete, dar adesea este dificil pentru a le alege pe cele potrivite avand in vedere ca exista atat de multe soiuri pline de substante nutritive si cu un gust extraordinar de bun. Ideal este sa consumam cat mai multe fructe pentru a ne putea bucura de o sanatate de fier. In continuare va prezentam cateva tipuri de care ar trebui sa profitati pe tot parcursul verii.

Afinele 
– atunci cand cumparati afine proaspete, cautati-le pe cele suculente cu o piele neteda cu nu au coditele uscate;
– aceste fructe de padure ar trebui sa aiba o nuanta de violet-albastru la albastru-negru;
– dupa cumparare acoperiti-le si pastrati-le in frigider;
– spalati-le inainte de a le manca si nu le tineti mai mult de sase zile de la cumparare;
– beneficii: contin antioxidanti, fibre, putine calorii si vitamina C.

Ananas
– cel mai important indicator al unui ananas coapt este parfumul. Rotiti-l si simtiti mirosul, in cazul in care are o aroma usoara, dulce aveti un fruct copt. In cazul in care mirosul este coplesitor, fructul poate fi prea copt si se va strica repede;
– pete intunecate pe partea de jos a fructelor indica trecerea de maturitate si posibilitatea de a fi stricat;
– beneficii: mangan, vitamina C, vitamina B

Pepene verde 
– intotdeauna cautati pepeni fermi, cu o piele exterioara sanatoasa. In partea de jos ar trebui sa fie de culoare verde pal la galben pal sau chiar sa ajunga la culoarea alba.
– daca vreti sa cumparati pepene verde feliat, cautati bucati ce au culoare de roz luminos, sau o pulpa rosie dar nu trecuta din copt;
– beneficii: scazut in calorii, continut ridicat de apa, vitamina C, vitamina A;

Capsuni
– atunci cand le cumparati cautati fructe de un rosu luminos, coapte pe intreaga suprafata, fara pete sau alte neregularitati. Frunzele adica codita ar trebui sa fie atasate, de un verde intens si sa nu se desprinda cu rapiditate;
– indepartati orice fruct zdrobit sau deteriorat cu rapiditate dintre celelalte fructe pentru a nu le strica si pe celelalte;
– depozitati-le in frigidere si pastrati-le la o temperatura de maxim 10 grade;
– beneficii: antioxidanti, vitamina C.

Mango
– fructele de mango coapte pot varia de la verde sau verde cu rosu/portocaliu. Ele nu trebuie sa fie prea moi si pielea sa aiba un aspect neted;

– beneficii: vitamina C, fibre, antioxidanti, vitamina A, acid, tartric.

Fructul de kiwi
– fructele coapte nu ar trebui sa fie prea moi. Kiwi are o culoare maro uniforma cu coaja neteda;
– fructele de kiwi grele vor fi pline de suc si gustoase;
– beneficii: fibre, vitamina E, vitamina C, antioxidanti.

Cirese

– exista mai multe soiuri de cirese si se coc pe parcursul verii. Daca sunt prea coapte de obicei dezvolta mici viermisori si devin necomestibile.

– beneficii: betacaroten, vitamina K, Vitamina C, vitamina PP, sodiu, potasiu, magneziu, antioxidanti.

Prunele

– reprezinta unele dintre cele mai populare fructe, consumate cu placere. Fie ca sunt mancate in stare proaspata, in compot sau gem, prunele aduc numeroase avantaje organismului.

– beneficii: potasiu, fier, magneziu, mangam, seleniu, cupru, vitaminele A, E, B si C, betacaroten, substante pectice, cantitati mici de acid oxalic si fumaric.

Desigur ca optiunile nu se opresc aici, puteti diversifica regimul de viata adaugand si alte frcute care va plac in mod deosebit.

Etichete: , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


CAPTCHA Image
Reload Image