Lasagna cu mix de ciuperci si spanac

Lasagna cu mix de ciuperci si spanac

  • Timp de preparare:
  • Timp de gatit:
  • Timp total:
  • Yield: 9
  • Dificultate: medium
  • Tip reteta: quick meals

Ingrediente:

  • 10 linguri cu unt nesarat plus inca doua pentru a unge forma de copt;
  • 3 catei de usturoi zdrobiti putin si apoi tocati;
  • 150 gr ceapa tocata;
  • 150 gr ciuperci champignion;
  • 150 gr ciuperci pleurotus;
  • 500 gr spanac fiert, scurs si tocat;
  • 2 cesti branza de vaca tare si sarata moderat sau parmezan ras;
  • 3/4 lingurita cu nucsoara proaspat rasa;
  • 2 lingurite cu busuioc proaspat tocat;
  • 4 linguri faina;
  • 1/2 cani cu lapte dulce fierbinte (laptele nu trebuie sa fie nici foarte gras, dar nici prea slab);
  • 1 cana cu branza rasa, mai exact telemea de Huedin;
  • sare de mare dupa gust;
  • piper negru macinat;
  • 8 foi de lasagna cumparate din magazin.

Instructiuni:

  • Ungeti un vas termorezistent de marime medie si forma dreptunghiulara cu unt topit. Dati drumul la cuptor si setati-l la 200 de grade C.
  • Topiti sase linguri de unt intr-o tigaie mare. Dupa ce s-a topit adaugati usturoiul si ceapa tocate, ciupercile si ele tocate in bucati de marimi egale pentru ca toate bucatele sa se gateasca in acelasi timp si fierbeti la foc mic timp de doua, trei minute.
  • Spanacul dupa ce a fost fiert, mai exact putin mai mult oparit, se scurge bine si se toaca dupa care se pune intr-un vas. Peste spanac se presara parmezanul sau branza de vaci tare, nucsoara, busuiocul proaspat tocat si se condimenteaza cu sare de mare si piper negru macinat in functie de preferinte. Se lasa cateva minute deoparte pana cand aromele se intrepatrund.
  • Se ia o alta tigaie in care se topesc celelate patru linguri cu unt nesarat. Dupa ce acesta s-a lichefiat se adauga cele patru linguri cu faina si se amesteca in continuu sa nu se lipeasca de tigaie. Se fierbe la foc mic timp de 1 minut si apoi se adauga laptele fierbinte in timp ce se amesteca constant timp de doua minute. Peste aceasta compozitie se adauga telemeaua de Huedin, cele doua cesti cu branza data prin razatoarea fina, sare de mare si piper negru dupa gust si se mai fierbe pana se omogenizeaza.
  • Se ia vasul termorezistent uns bine cu cele doua linguri de unt topit si se pune pe fundul sau o foaie de lasagna. Jumatate din cantiatea de ciuperci se aseaza peste foaia de lasagna, iar peste ciuperci jumatate din amestecul de spanac. Legumele se acopera cu inca o foaie de lasagna, iar peste aceasta se pun cateva linguri din sosul de branza, mai exact, o cantitate cat sa acopere foaia intr-un start subtire. Repetati acest proces pana se termina ingredientele si aveti grija ca pe ultima foaie, cea de sus, sa fie pus sos de branza. Daca pentru primul rand de foi a fost folosita jumatate din cantitatea de legume, pentru urmatoarele randuri puteti sa utilizati o cantitate mai mica in asa fel incat sa va ajunga sa faceti cat mai multe straturi.
  • Se coace in cuptorul bine incins timp de 30-35 de minute sau pana cand lasagna are un aspect maro auriu pe partea de sus. Scoateti lasagna din cuptor si lasati-o timp de zece minute sa se raceasca. Se poate servi alaturi de un vin rosu tanar cu concentratia de tanini controlata.

Publicat in by

Etichete: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


CAPTCHA Image
Reload Image