Spanacul trebuie oparit cu lapte pentru a-si pastra fierul?

Stiati ca ...

Spanacul trebuie oparit cu lapte pentru a-si pastra fierul?

Spanacul este un aliment bogat in vitamine si minerale: calciu, fosfor, magneziu, sodiu, fier, zinc, mangan, fluor, vitaminele C, B1, B2, B6, PP, E, K, acid folic, provitamina A. Deasemenea o sursa importanta a acestuia este continutul mare de fier. Daca acesta nu este pregatit corespunzator nu numai ca nu isi pastreaza proprietatile de fier dar poate chiar sa devina daunator. Acesta devine daunator in momentul in care in timpul prepararii isi schimba culoarea din verde inchis in verde mai deschis chiar spre galben.

Printre cele mai importante proprietati ale spanacului se numara cea de remineralizare. Trebuie stiut faptul ca stanacul isi pastreaza toate proprietatile daca este consumat in stare cruda sau oparit in lapte. O alta proprietate importanta a acestuia este aceea de curatator al tubului digestiv. Practic el are gija se favorizeze si sa eliminte toxinele din organism.

Printre alte propretati benefice ale spanacului mai putem enumera:

  • intaritor al sistemului imunitar;
  • nutritiv;
  • tonifiant;
  • stimuleaza activitatea inimii;

Desigur spanacul are mult mai multe proprietati benefice iar pentru un a avea un stil de viata sanatos trebuie consumat cu regularitate. De aceea este recomandat sa il mancam atat in sezon dar si in afara acestuia. De asemenea este bine sa-l introducem in alimentatia micutilor nostri inca din frageda copilararie chiar de dinainte de a implinii un anisor. Acesta stimuleaza crestearea si dezvoltarea!

spanac

 

Citeste si despre: Dieta Dukan

Etichete: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


CAPTCHA Image
Reload Image