Ingrediente pentru BLAT DE PIZZA :
- 400 g faina
- 20 g drojdie
- 250 ml. apa calduta
- 1 lingurita sare
- 2 linguri ulei
Mod de preparare BLAT DE PIZZA:
Se amesteca într-un castronel drojdia cu o lingură de făină, 3–4 linguri de apă caldă până se face ca o pastă; se acoperă şi se lasă până se se umflă şi face spumă
Intr-un castron se pune restul de făină, în mijlocul ei se toarnă amestecul de drojdie, uleiul, sarea şi se amestecă, pentru a forma un aluat moale şi elastic.
Se framanta aluatul si se lasa la dospit, dupa care se pune la frigider cateva ore.
- 150 gr. aluat pizza
- 80 gr. sos rosii
- 70 gr. mozzarella
- 100 gr. sardele
- 70 gr. ton½
- ceapa taiata rondele
- masline oregano.
Mod de preparare PIZZA NAPOLI :
Se prepara blatul de pizza.
Se intinde sosul de rosii si mozzarella pe aluat, sardinele se aseaza intregi , in forma de stea , apoi tonul, ceapa si maslinele in spatiile dintre sardine.
Se lasa la cuptor pana se rumeneste usor.
Etichete: pizza, pizza napoli

Leave a Reply