PIZZA NAPOLI

Ingrediente pentru BLAT DE PIZZA :

  • 400 g faina
  • 20 g drojdie
  • 250 ml. apa calduta
  • 1 lingurita sare
  • 2 linguri ulei

Mod de preparare  BLAT DE PIZZA:
Se amesteca într-un castronel drojdia  cu o lingură de făină, 3–4 linguri de apă caldă  până se face ca o pastă; se acoperă şi se lasă până se se umflă şi face spumă

Intr-un castron se pune restul de făină, în mijlocul ei se toarnă amestecul de drojdie, uleiul, sarea şi se amestecă, pentru a forma un aluat moale şi elastic.

Se framanta aluatul si se lasa la dospit, dupa care se pune la frigider cateva ore.

  • 150 gr. aluat pizza
  •  80 gr. sos rosii
  • 70 gr. mozzarella
  • 100 gr. sardele
  • 70 gr. ton½
  • ceapa taiata rondele
  • masline oregano.

Mod de preparare PIZZA NAPOLI :
Se prepara blatul de pizza.

Se intinde sosul de rosii si mozzarella pe aluat, sardinele se aseaza intregi , in forma de stea , apoi tonul, ceapa si maslinele in spatiile dintre sardine.
Se lasa la cuptor pana se rumeneste usor.

Etichete: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


CAPTCHA Image
Reload Image