COQ AU VIN

Timp de preparare:  2 ore    Portii   6     Dificultate:   Mediu       Tipul de reteta : Fel Principal

Ingrediente:

1 pui de 1,5 kg
100g bacon
5 cepe mici
40g unt
100g ciuperci champignion
2 catei de usturoi
1 bouquet garni
500ml vin rosu
sare
piper

Mod de preparare:

•     Taiem puiul in 8 bucati. Tocam marunt ceapa si baconul.
•     Topim untul intr-o caserola de lut. Prajim baconul si ceapa timp de 3-4 minute. Cand ceapa s-a inmuiat adaugam bucatile de pui si le lasam sa se rumeneasca. Punem usturoiul feliat, bouquetul garni si ciupercile feliate.
•     Punem capacul si prajim la foc mare. Turnam vinul si lasam pe foc o ora jumatate. Indepartam bouquetul garni din caserola si punem sare si piper dupa gust.

Etichete: , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


CAPTCHA Image
Reload Image