Bucataria Americana

Este foarte greu de spus ca America are o bucatarie a sa, de sine statatoare. Cea mai buna modalitate in care poate fi caracterizata bucataria acestei regiuni a lumii este un amalgam de influente care nu au facu altceva decat sa aduca diferite specificuri care de-a lungul timpului au fost contopite cu altele si astfel au rezultat anumite preparate gustoase.

Istorie

Amerindienii sunt cei care stau la originea acestor tinuturi. Oameni de trib care au crescut cu porumb, suc de fructe si fasole, trei componente regasite si astazi in cultura culinara a urmasilor. Bucataria americana a avut parte de-a lungul timpului de mai multe influente, insa cele mai reprezentative au fost cele lasate francezi prin coloniile care au trecut o perioada de timp prin aceasta zona. Untul si faina sunt doua elemente regasite acum aici datorita lor.

Natiunea mexicana a influentat puternic bucataria americana. Guacamole, chili, tamales, enchiladas sau salsa sunt doar cateva preparate consumate cu placere aici. Din Italia a fost adusa gustoasa pizza, un preparat cu o mare popularitate in aceste zile, si, nu trebuie uitata nici mancarea chinezeasca, o hrana destul de apreciata in ultima vreme.

Clasificarea bucatariilor din America

Dupa cum era si normal, influentele lasate de trecut au dus la aparitia mai multor specificuri culinare in functie de zona. Astfel putem vorbi de:

Bucataria de Nord-Est  caracterizata prin utilizarea unor ingrediente comune cum ar fi carnea de porc, cartofi, paste, orez, fructe.

Bucataria de Sud in cadrul careia cusin francaise are foarte multe de spus, drept dovada stand alimentele preparate.

Bucataria de Sud-Vest aici bucataria mexicana facand legea.

Bucataria californiana cuprinde o varietate de fructe, legume, mai multe tipuri de carne.

Bucataria zonelor New England, New York, Philadelphia locuri unde populatia britanica a avut un ultim cuvant de spus. Pe langa fructe de mare regasim si cereale sub diferite forme, alaturi de branzeturi.

Ingredientele principale

Legume si fructe sunt consumate cu moderatie, cele mai populare legume fiind dovleacul, varza, ceapa, morcovi, gulii, pastarnac, sfecla rosie, salata. Din categoria fructe putem mentiona merele si fructele de padure.

Cerealele  sunt caracterizate de doua componente principale: porumbul si graul.

Carnea poate fi considerata alimentul care se consuma in cea mai mare cantitate. Pe primul loc gasim carnea de vita, urmata de cea de porc. Carnea de pasare, in special pui si curcan sunt doua produse utilizate cu precadere in fast food-uri.

Preparate populare in intreaga lume

Desi sunt foarte mandrii de el, hamburger-ul este un produs ce provine din Germania, insa populatia din America a stiut cum sa il ridice la rang de rege. Astazi acest produs reprezinta o bucata de carne tocata, fripta sau prajita, ce se serveste intre doua felii de paine, chifla, alaturi de alte ingrediente cum ar fi rondele de ceapa, frunze de salata, felii de branza.

Puiul prajit este un tip de hrana consumata cu mare placere. Ineditul acestui preparat este dat de faptul ca puiul se prajeste, coace intr-o crusta de ou.

Aripioare prajite nu reprezinta altceva decat aripioare de pui prajite si apoi stropite cu un sos special numit si “buffalo”. Acest sos contine, unt, otet si piper.

Bananele flambate sunt un desert delicios. Felii de banana se prajesc in unt, zahar brun si scortisoara.

Placinta de dovleac este foarte populara aici. Se prepara din dovleac copt, scortisoara, un aluat pentru placinta si se consuma cu multa frisca.

Etichete: , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


CAPTCHA Image
Reload Image