Casuta piticului

INGREDIENTE:

Pentru foi: 1 ou, 7 linguri lapte, 7 linguri ulei, 100 g zahar pudra, 1 lingura cacao,1 lingurita amoniac stins cu otet sau zeama de lamaie, faina cat cuprinde.

Pentru bete: 1 ou, 50 g margarina, 1 lingura smantana, 1 lingura de cacao, 1/2 lingurita praf de copt, 120 faina.

Pentru crema: 2 plicuri budinca de vanilie, 650 ml lapte, 6-7 linguri zahar, 200 ml frisca.

Glazura: 100 g ciocolata, 4-5 linguri frisca lichida.

casuta-piticilor

Incepem sa pregatim foile, amestecam toate ingredientele. Rezulta un aluat consistent pe care il impartim in trei. Din fiecare bucata intindem o foaie pe dosul tavii de 20×30 sau in tava. Ungem tava cu ulei si tapetam cu faina sau punem hartie de copt. Inainte de a o pune la copt o taiem in doua pe lungime. Se poate taia si dupa coacere dar astfel vom fi siguri ca nu se va crapa. La final vom obtine sase jumatati.

Pregatim apoi betele. Din ingredientele mentionate mai sus facem un aluat. Il impartim in 12 bucati. Fiecare bucata o intindem formand un bat de lungimea foilor. Le punem la copt.

Pentru crema, pregatim budinca conform instructiunilor de pe plic, dar cu 650 ml lapte cum am mentionat. O lasam sa se raceasca. Batem frisca si cu mixerul o amestecam cu budinca.

Incepem sa cladim casutele: luam o foaie o ungem cu crema si asezam 3 bete, acoperim din nou cu crema si apoi asezam 2 bete, iar crema si un singur bat. Acoperim si ultimul bat cu crema. Nivelam marginile si ii dam forma unei piramide. Asezam de o parte si alta cate o foaie, formand un triunghi. La fel procedam si cu cea de-a doua casuta.
Topim ciocolata impreuna cu frisca, pe foc sau la microunde, si cu o pensula acoperim cele doua casute. Lasam peste nopate sa se inmoaie foile.

Etichete:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Captcha loading...


CAPTCHA Image
Reload Image