Timp de preparare: 2 ore Portii 6 Dificultate: Mediu Tipul de reteta : Fel Principal
Ingrediente:
1 pui de 1,5 kg
100g bacon
5 cepe mici
40g unt
100g ciuperci champignion
2 catei de usturoi
1 bouquet garni
500ml vin rosu
sare
piper
Mod de preparare:
• Taiem puiul in 8 bucati. Tocam marunt ceapa si baconul.
• Topim untul intr-o caserola de lut. Prajim baconul si ceapa timp de 3-4 minute. Cand ceapa s-a inmuiat adaugam bucatile de pui si le lasam sa se rumeneasca. Punem usturoiul feliat, bouquetul garni si ciupercile feliate.
• Punem capacul si prajim la foc mare. Turnam vinul si lasam pe foc o ora jumatate. Indepartam bouquetul garni din caserola si punem sare si piper dupa gust.
Etichete: COQ AU VIN, fel principal, mancare, mancare de pui, pui

Leave a Reply