Cozonac cu nuca

Ingrediente:
- Aluatul
- 1 kg faina
- 3 galbenusuri
- 300g zahar
- 2 plicuri drojdie
- 2 plicuri zahar vanilat
- 50g unt
- 500ml lapte
- Umplutura
- 3 albusuri
- 300g miez de nuca
- 20g cacao
Instructiuni:
- Amestecam faina cu drojdia. Facem o adancitura, turnam laptele cald, adaugam galbenusurile frecate cu putina sare, zaharul si zaharul vanilat. Incepem sa framantam. Cand incepe sa faca basicute, adaugam untul topit. Impartim aluatul in doua, si lasam sa creasca.
- Umplutura
- Batem albusurile spuma si le amestecam cu cacaua si nuca macinata.
- Intindem aluatul in doua foi, le ungem cu spuma de albus, si rulam. Ungem formele cu ulei, punem cozonacii, mai lasam putin la crescut si ii introducem in cuptor. Coacem la foc moderat, 60 minute
Etichete: cozonac cu cacao, cozonac cu nuca, reteta cozonac

Leave a Reply