Crostata di ricotta

Crostata di ricotta

  • Timp de preparare:
  • Timp de gatit:
  • Timp total:
  • Dificultate: hard
  • Tip reteta: Desert

Ingrediente:

  • Aluat
  • 2 oua
  • 150g faina
  • 100g zahar
  • 50g unt
  • esenta de vanilie
  • ½ lingurita de sare
  • Crema
  • 300g branza ricotta
  • 200g cirese din compot
  • 50g alune
  • 20g unt
  • 30g zahar pudra
  • sirop din compotul de cirese

Instructiuni:

  • Pregatim aluatul. Frecam untul cu zaharul. Adaugam ouale, esenta de vanilie si praful de sare. Omogenizam si punem faina. Framantam si lasam la rece timp de 30 de minute.
  • Intindem o foaie subtire si o asezam intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Coacem 25 de minute la foc moderat.
  • Prentru crema, frecam branza cu untul si zaharul pudra. Intindem un strat de branza peste aluat. Deasupra presaram cirese si alune. Cand servim turnam deasupra 2-3 linguri de compot.

Publicat in by

Etichete: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


CAPTCHA Image
Reload Image