Crostata di ricotta

Ingrediente:
- Aluat
- 2 oua
- 150g faina
- 100g zahar
- 50g unt
- esenta de vanilie
- ½ lingurita de sare
- Crema
- 300g branza ricotta
- 200g cirese din compot
- 50g alune
- 20g unt
- 30g zahar pudra
- sirop din compotul de cirese
Instructiuni:
- Pregatim aluatul. Frecam untul cu zaharul. Adaugam ouale, esenta de vanilie si praful de sare. Omogenizam si punem faina. Framantam si lasam la rece timp de 30 de minute.
- Intindem o foaie subtire si o asezam intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Coacem 25 de minute la foc moderat.
- Prentru crema, frecam branza cu untul si zaharul pudra. Intindem un strat de branza peste aluat. Deasupra presaram cirese si alune. Cand servim turnam deasupra 2-3 linguri de compot.
Etichete: crostata di ricotta, placinta cu branza ricotta, prajitura cu branza ricotta

Leave a Reply