Dieta Creatorului

Se spune ca citind cartile sfinte ale oricarei mari religii sufletul si mintea cititorului se elibereaza din chingile cotidianului si accede pe treptele cunoasterii de sine. Libertatea astfel optinuta permite corpului fizic sa iasa din reteaua labirintica a consumatorismului si sa cunoasca gustul si virtutiile alimentelor simple dar purtatoare de multe si benefice calitati.

In urma parcurgerii bibliei si a altor carti in care cuvantul Domnului este preacinstit si preamarit, Jordan Rubin, un om suferind de grave afectiuni ale intestinelor si stomacului, a tras o concluzie pe cat de naturala pe atat de sanatoasa. Daca ar consuma alimentele pe care vechii evrei le consumau in mod frecvent, cu siguranta ca isi va gasi alinarea. Zis si facut. A renuntat la medicatia intensiva care i-a fost recomandata si a inceput sa consume astfel de alimente. Finalul micii povestiti il gaseste pe Rubin insanatosit si predicand in fata altor oameni despre binefacerile dietei Creatorului.

Cei 4 piloni si principii de baza

Orice organism viu tinteste acea stare homeostazica proprice desfasurarii vietii in cele mai bune conditii. Astfel, prin cei patru piloni care stau la baza dietei Creatorului – sanatatea fizica, spirituala, mentala si psiho-emotionala – se urmareste obtinerea sau redobandirea unui corp sanatos din toate punctele de vedere. Pilonii se intrepatrund cu principiile intr-un mod fericit si stans dependent. Pentru ca sanatatea fizica sa atinga cotele optime este nevoie de o sanatate mentala pe masura. Cum cele doua aspecte sunt indivizibile o hrana sanatoasa poate fi dobandita prin forta fizica dar cu ajutorul mentalului. De aceea, trebuie gasit un echilibru perfect intre cele doua componente pentru ca sanatatea psiho-emotionala sa fie un punct de reper in conduita fiecaruia, permitand starii de sanatate spirituala sa infloreasca si sa rodeasca frumos in mintea celor care practica un regim alimentar sanatos.

dieta creatorului

O astfel de teorie se poate traduce prin curatenia fizica – spalatul fetei si a mainilor inainte de fiecare masa – care impreuna cu linistea mentala – este recomandat ca pregatirea pentru asezarea la masa sa cuprinda o linistire a mintii prin indepartarea starilor de nervozitate, de agitatie sau de suparare – sa permita o abordare spirituala plina de substanta – intonarea unei rugaciuni sau a unui psalm inaine si dupa masa. Dieta Creatorului este o dieta care indeamna la cumpatare in ceea ce priveste cantitatea de alimente servita la o masa precum si la o atentie deosebita indreptata spre sursa de provenienta a acestora.

Alimente permise

Scrise cu mult timp inainte de aparitia industriei alimentare, cartile sfinte fac referire la alimente curate, netratate chimic si nemodificate genetic. Astfel, in Dieta Creatorului sunt permise doar cereale integrale, fructe si legume, lapte si produsele derivate ale laptelui, uleiuri extravirgine, carne alba sau rosie de peste, pasare, oaie, capra sau vita. Intr-o masa sunt cuprinse toate principiile active ale unei nutritii sanatoase.

Alimente interzise

Din aceasta categorie fac parte: carnea de porc si derivatele care se obtin prin procesarea acesteia, alimentele din comert printre care o referire deosebita se face la cele intens procesate (fast food), produsele modificate genetic sau cele la cultivarea carora sau folosit substante chimice, grasimile saturate, produsele de cofetarie si patiserie, sucurile obtinute prin procese industriale.

In ceea ce priveste consumul de apa, apa de la robinet este interzisa datorita continutului ridicat de clor. Se poate consuma insa apa fiarta si racita sau apa plata. Apa de izvor are si ea unele restrictii datorita tevilor prin care este transportata dar si a compozitiei chimice (concentratia de nitrati).

Dieta creatorului ajuta la pierderea unui numar de 10 (zece) kg – in functie si de particularitatile metabolice ale fiecarei persoane – in 40 (patruzeci) de zile. La toate permisiunile enumerate mai sus, recomandarea practicarii regulate a activitatilor fizice este de la sine inteleasa. Chiar daca pare o dieta usoara procurarea alimentelor este o adevarata incercare. Dieta Creatorului se poate transforma cu usurinta intr-un regim de viata sanatos datorita complexitatii deosebite a alimentelor recomandate atat din punct de vedere caloric cat si nutritional.

Etichete: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


CAPTCHA Image
Reload Image