Drojdia de bere

Pentru a slabi rapid cateva kilograme, foarte multe persoane apeleaza la tot felul de diete care cu cat impun mai multe restrictii alimentare cu atat sunt mai apreciate. Privind atent acest aspect urmeaza un firesc „de ce”. Explicatia? Poate vina ca datorita neatentiei si delasarii s-a ajuns la a suporta rusinea indicata de afisajul cantarului, poate o intelegere aparte a sintagmei „nimic nu se obtine fara efort” etc. Cateva idei, cateva semne de intrebare. O analiza psihologica serioasa a unui astfel de comportament ar putea ajunge la raspunsuri greu de … digerat.

Drojdie

O solutie la aceste intrebari si raspunsuri dilematice ar putea veni din patrea curei cu drojdie de bere. O cura de slabire usoara, fara interdictii majore, de scurta durata si cu rezultate vizibile inca din primele zile.

Chimia drojdiei de bere

Drojdia de bere este de fapt o colectie de ciuperci microscopice care au o forta spectaculoasa in regenerarea organismului. Proprietatile nutritionale potfi rezumate in cateva cuvinte: 17 tipuri de vitamine (dintre care se evidentiaza intreaga gama a complexului B), 16 feluri de aminoacizi, 14 saruri minerale (printre care si seleniu, crom, fosfor, magmeziu, zinc) dar si o cantitate semnificativa de proteine (cea mai mare parte a acestor aminoacizi esentiali). In plus, drojdia mai contine o serie de alti factori care accelereaza metabolismul. Aceste cifre i-au determinat pe cercetatori sa mai numeasca drojdia de bere si un aliment/medicament viu, deoarece odata intrata in circuitul sangvinic ea incepe sa lucreze temeinic mult timp dupa incetarea curei.

Principiile curei cu drojdie de bere

Cunoscuta si apreciata inca din cele mai vechi timpuri, acest adevarat elixir al tineretii a fost intens folosit de-a lungul istoriei atat in domeniul fabricarii bauturilor alcoolice (factor principal in procesul de fermentatie) cat si in cel al panificatiei. Chiar daca nu au avut laboratoarele moderne de astazi, oamenii acelor vremuri au inteles pe deplin importanta drojdiei pentru sanatate dar si pentru a scapa de kilogramele in plus. Pentru cura de slabire se consuma douazeci si cinci – treizeci de grame de drojdie pe zi, cantitate consumata in trei etape, inainte cu o jumatate de ora de mesele principale ale zilei. Aceasta cura de slabire se tine doua saptamani, timp in care se poate slabi, in functie de metabolismul fiecarei persoane, pana la cinci kilograme. Se poate repeta dupa o pauza de cincisprezece zile de maxim trei ori pe an.

Se poate consuma ca atare insa pentru unele persoane gustul si mirosul drojdiei poate fi destul de neplacut. De aceea este recomandat consumul elixirului impreuna cu bauturi, miere sau alte alimente. Intr-o cana, pahar sau orice alt vas nemetalic se pune o cantitate de drojdie de marimea unei nuci (aproximativ 25 – 30 grame) peste care se adauga doua linguri de miere. Se lasa o perioada de timp, zece minute sunt de ajuns, in care elementele active din drojdie incep sa lucreze. Cu o lingura sau spatula de lemn se freaca bine pana se obtine o compozitie cu o consistenta cremoasa. In locul mierii se poate folosi iaurt, este recomamdat cel grecesc, sau a cantitate moderata de suc de fructe sau de legume natural, obtinut acasa prin stoarcerea acestora in storcatorul electric.

Alte beneficii ale curei cu drojdie de bere

Odata cu pierderea in greutate organismul beneficiaza si de alte efecte bune asociate consumului de drojdie. Starea generala de sanatate se va imbunatatii prin intarirea sistemului imunitar, activitatile care impun un efort cognitiv vor fi si ele mult imbunatatite. In cazul administrarii de antibiotice o perioada indelungata de timp flora intestinala va avea de suferit. Consumul de drojdie va influenta pozitiv refacerea acesteia. Legat de consumul de medicamente dar si un stil de viata nu tocmai sanatos vor afecta buna functionare a ficatului. Si intr-o astfel de situatie drojdia se va dovedi foarte eficienta.

Cura de slabire cu drojdie de bere, chiar daca nu este cea mai apreciata cura, pe langa eficienta dovedita are si o serie de alte efecte bune.

Etichete:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Captcha loading...


CAPTCHA Image
Reload Image