Flori de vara pentru gradina

Sfarsitul primaverii este momentul perfect pentru a planta seminte ce se vor transforma in flori ideale pentru vara. Pentru a putea avea flori, locul unde sunt plantate are nevoie de cel putin sase ore de plin soare pentru a inflori abundent. Pregatiti solul sapand cel putin 6 centimetrii in adancime. Adaugati compost sau gunoi de grajd bine putrezit si un ingrasamant cu eliberare treptata. Amestecati toate aceste ingrediente cu solul.

In cazul in care doriti sa plantati flori langa un zid sau un gard, plantele cele mai inalte vor fi semanate langa gard, cele medii la mijloc si in fata cele cu crestere joasa. Florile inalte pot folosi peretele sa se sprijine si astfel nu le vor umbri pe cele mai scurte.

Daca florile vor fi plantate in mijlocul curtii, cele inalte vor fi puse in centru si inconjurate de flori mijlocii si apoi de flori scurte. Toate pasteluri sunt foarte frumoase. Alege culori opuse ca luminozitate, cum ar fi rosu si albastru si completati cu nuante de alb. Portocaliu si violet arata excelent daca mai au de jur imprejur flori galbene.

Flori de vara

Dupa ce semintele au rasarit asteptati pana cand au cel putin patru frunze si apoi el puteti sadi in functie de preferinte. Florile mai scurte pot fi distantate pana la sase centimetri intre ele. Cele medii de inaltime au nevoie de 12 cm spatiu, iar florle inalte vor creste viguros la o distanta de 18 centimetrii.

Soiurile de flori existente pe piata de profil sunt foarte numeroase si nu trebui decat sa optati pentru cele preferate. In continuare va prezentam cateva tipuri de flori ce pot imbraca frumos o gradina de vara.

Echinaceea – este o planta care face niste flori minunate de culoare roz. Iubesc soarele si apa si cresc inalte pana la sapte centimetrii. Aceasta floare este o alegere buna pentru rondurile de flori de langa casa, se poate planta in spate sau pentru cele centrale in forma ovala, locul acesteia fiind in centru. Echinaceea infloreste in mijlocul verii si tine pana in toamna.

Margaretele – ca si echinaceea sunt floari inalte, care pot rezista la soarele torid si caldura verii. Timpul de inflorire poate varia pe tot parcursul verii pana toamna tarziu.

Floarea soarelui ornamentala sau Rudbeckia Triloba este o floare ce are un luminos portocaliu cu un centru maro sau negru. De asemenea, este o floare rezistenta la soare, iar timpul de inflorire variaza de la mijlocul verii pana toamna.

Crinul – o floare foarte parfumata, destul de inalta ce face o inflorescenta alba sau portocalie sub forma de clopot. Crinii albi sunt cei care raspandesc un miros mai puternic comparativ cu cei portocalii. Crinul infloreste la sfarsitul primaverii si isi mentine inflorescenta in prima luna de vara, insa tulpina si frunzele raman verzi toata vara.

Hostas sau crinul de toamna infloreste intr-o varietate de nuante de verde, iar unele sunt chiar pestrite cu alb. Crinul de toamna infloreste in mijlocul verii si tine de asemenea pana in toamna.

Trandafirii, diferite tipuri de trandafiri hibrid sunt vanduti in magazinele de flori. Acestia sunt considerati adoratori de soare si se gasesc intr-o multitudine de culori si nuante. Trandafirii se pot dezvolta pe spalier, garduri, sau sub forma unui tufis. Florile sunt deosebite si au un parfum delicat si suav. Reprezinta florile adorate in intreaga lume.

Panselutele sunt flori de vara nu foarte inalte ce pot fi sadite atat in gradina cat si in ghivece, fiind ideale pentru a decora terasa casei. Aceste flori anuale vor inflori toata vara daca sunt bine intretinute si au culori diverese si placute.

Gladiolele sunt alte flori care iubesc soarele. Sunt inalte si in sezonul estival vor oferi mai multe infloriri. Culorile in care se gasesc sunt surprinzatoare si se incadreaza foarte bine langa o oaza de verdeata. Pot fi plantate alaturi de alte flori deoarece nu sunt pretentioase.

Ajuga sau Vinetica este o floare de talie joasa si reprezinta o buna alegere pentru a fi adaugate pe langa flori mai inalte sau arbusti. Dupa cum spune si denumirea are o culoare violeta si un parfum special. Ramane inflorita toata vara.

Etichete: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


CAPTCHA Image
Reload Image