Mancarea pregatita in casa vs hrana gata preparata la borcan

Tot mai multe mamici au depins obiceiul de a cumpara hrana gata preparata la borcan pentru a hrani copiii. In ultimii ani, mai multe optiuni alimentare prelucrate au intrat pe piata de profil. Brandurile mari s-au extins in mese pre-ambalate, mese si pranzuri pentru scoala, toate acestea cu scopul de a ajuta parintii ocupati care au nevoie de lucruri simple pentru a fi rapid si convenabil, economisind timp pretios. Insa lucrurile nu sunt atat de simple pe cat par. Aceasta hrana nu este cea mai buna optiune daca va doriti un copil sanatos. Insa daca timpul nu va permite incercati sa alegeti acele recipiente cu mancare care sa contina cat mai putini factori nocivi. Astfel verificati data de expirare, ideale sunt alimentele organice fara aditivi si incercati sa alegeti alimente fara chimicale si conservanti.

Mancare sanatoasa facuta in casa

Beneficiile hranei pregatita in casa

Bebelusii, de obicei, isi tripleaza greutatea in timpul primului an de viata. Se poate spune ca sunt ceea ce mananca, iar acesta este momentul cel mai important pentru a le oferi cele mai bune elemente nutritive.

Alimentele pregatite in casa sunt mai hranitoare decat alimentele pentru copii preparate comercial, deoarece acesta isi pastreaza mai mult de elemente nutritive, in special vitamina A si B. Acest lucru se datoreaza faptului ca hrana este mai putin prelucrata. Procesul de sterilizare necesita utilizarea unei calduri puternice sub presiune. Acest fapt nu se poate realiza si la domiciliu. Din pacate, multe vitamine sunt distruse de caldura in hrana preparata industrial.

O parte din hrana pentru copii de pe piata contine aditivi si agenti de ingrosare, inclusiv amidon de porumb, faina, amidon modificat chimic sau „tapioca” (sirop de porumb, amidon). Acest lucru inseamna ca copilul devine privat de fructe si legume si primeste elemente de „umplere”.

Un mare dezavantaj al alimentelor pentru copii comerciale este faptul ca au prea putina legatura cu cele reale. Alimente proaspete, de sezon nu au doar un gust mai bun. Daca copilul incepe sa manance de prima data alimente sanataose, pe masura ce creste va aprecia mai mult gustul, astfel devenind un adult ferit de riscul aparitiei anumitor boli. Pe de alta parte daca obisnuiti copilul cu hrana la borcan nu va mai aprecia mancarea sanatoasa. Cea prelucrata are un gust mai intens datorita elementelor chimice din care este compusa. Astfel veti intampina reale probleme daca veti incerca sa ii oferiti mai tarziu hrana gatita in casa.

Efectuarea hranei in casa va ofera control asupra cantitatii, gustului, texturii si banilor investiti. Nu va mai trebui sa aruncati borcane partial consumate de produse alimentare. In schimb puteti gati ceea ce copilul vostru manca cu cea mai mare placere, in portii mici si nu foarte complicate fara sa fiti nevoiti sa prelungiti durata de viata a alimentelor de casa utilizand congelatorul sau alte surse de racire.

Creati feluri de mancare care sa integreze tot mai multe elemente si ingrediente naturale, insa aveti mare grija deoarece este un lucru bine stiut faptul ca anumite categorii trebuie introduse in alimentatie treptat deoarece organismul copilului nu le poate prelucra. Combinatiile sunt variate si posibilitatile nenumarate, totul depinde de disponibilitatea parintilor de a face un lucru destul de simplu care ar putea sa aiba efecte pe termen lung asupra sanatatii copilului si a viitorului adult.

Etichete: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


CAPTCHA Image
Reload Image