Midii in sos de vin cu tagliatele

Ingrediente:

1 kg midii proaspete

6 catei de usturoi

50 gr unt

1 lingurita ulei de masline

1 legatura patrunjel

2 linguri suc lamaie

200 ml vin

sare

piper

200 gr tagliatele

 

Punem intr-o oala apa si o punem la foc. Adaugam sare si asteptam sa fiarba, ulterior adaugand tagliatelele.

Separat spalam midiile foarte bine! Folosim un burete de sarma si lama unui cutit daca este necesar. Le tinem tot timpul in apa rece.

Atentie: pastreaza doar midiile inchise, si arunca-le pe cele care sunt desfacute!

Intr-un wok sau o tigaie cu margini inalte adaugam untul (40 gr) cu uleiul de masline. Lasam sa se topeasca foarte bine untul si adaugam usturoiul pisat. Nu-l lasam foarte mult, mai exact pana cand incepe sa miroasa a usutoi. Adaugam vinul si sucul de lamaie si il aducem la fierbere. Adaugam midiile si le acoperim cu un capac.

Verificam la 5 minute daca acestea s-au deschis. In cazul in care nu s-au deschis toate amestecam si mai lasam inca 5 minute.  Atentie: midiile care nu se deschid dupa fierbere nu sunt comestibile! Adaugam patrunjelul.

Le scoatem pe un platou separat. La foc mare, lasam sosul sa scada si adaugam cele 10 gr de unt , sare si piper. Cand sosul incepe sa se ingroase adaugam tagliatelele. Amestecam putin la foc mic.

Pe un platou aranjam tagliatelele si adaugam midiile. Pofta mare!

Etichete: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Captcha loading...


CAPTCHA Image
Reload Image