Omleta cu porumb si cartofi

Ingrediente:
675g de cartofi curatati,taiati in sferturi pe lungime si feliati subtire,oblic
1 ardei gras mare tocat
2 linguri de ulei de masline
1 ceapa taiata in jumatate si feliata
250 gr de porumb decongelate sau din cutie
6 oua
4 linguri de patrunjel tocat marunt
sare si piper
omleta-cu-legume
Mod de preparare:
Se pun cartofii intr-o oala,se acopera cu apa fierbinte, si se dau un clocot. Se micsoreaza flacara,se adauga ardeiul si se fierbe totul 3 minute. Se scurge apa, se acopera oala si se pastreaza la cald.
Se incinge la foc iute o tigaie neaderenta, de 25 cm in diametru. Se toarna uleiul si cand e fierbinte, se micsoreaza flacara la moderat, se aduga ceapa si se prajeste 3 minute,amestecand frecvent pana se inmoaie.
Se adauga cartofii,ardeiul tocat si porumbul si se continua prajirea timp de 8 minute, amestecand si intorcand mereu legumele, pana cand cartofii sunt fracezi. Se ia tigaia de pe foc.
Intr-un castron mare, se bat ouale cu patrunjelul si se asezoneaza dupa gust. Se adauga legumele in oua,incorporandu-le cu grija.
Se toarna in tigaia incinsa cu o lingura de ulei,se intind legumele intr-un strat uniform. Se prajeste omleta timp de 3-4 minute,apoi se intoarce pe partea cealalta.

Etichete: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


CAPTCHA Image
Reload Image