Pissaladiere

Ingrediente:
- 300g faina
- 200ml apa
- 1 lingurita sare
- 1 lingura zahar
- ½ lingurita drojdie
- 1 lingura ulei
- 1kg ceapa
- 5 linguri ulei de masline
- 24 fileuri de ansoa
- 20 masline negre
- 3 catei de usturoi
- 1 lingura capere
- 1 crenguta de cimbru
- 1 ceapa rosie
- sare
- piper
Instructiuni:
- Amestecam faina cu drojdia. Facem o adancitura in mijloc si punem apa calda, sarea, zaharul si uleiul. Framantam 15 minute si lasam sa creasca, la cald. Dupa ce si-a dublat volumul, mai framantam 5 minute. Intindem o foaie de aluat si o asezam intr-o tava. Impaturim marginile aluatului inspre interior.
- Tocam marunt ceapa si o calim in ulei de masline timp de 4-5 minute. Adaugam sare si piper, usturoiul dat pe razatoare si caperele zdrobite. Intindem amestecul de ceapa peste aluat. Presaram deasupra fileurile de ansoa si maslinele. Taiem ceapa rosie rondele si le presaram peste tarta.
- Coacem tarta in cuptorul incins la 220°C (treapta a VI-a) timp de 25 de minute.
Etichete: pizza

Leave a Reply