Praful de copt

Ingredientul secret al patiserilor si cofetarilor, dar pe care il cunoaste si il foloseste toata lumea, este praful de copt. Un produs chimic de sinteza, acest ingredient are in compozitie o pulbere alcalina, o sare acida si un tip de amidon care este neutru. Foarte apropiat de bicarbonatul de sodiu, cu o actiune asemanatoare drojdiei, praful de copt are proprietatile distincte ale unui ingredient de sine statator. In alta ordine de idei, aceasta este o solutie viabila, cu mult mai putine implicatii negative, pentru intretinerea corpului, fiind un contracandidat serios la multe dintre produsele de infrumusetare propuse de industria de profil.

 

Instructiuni de folosire si pastrare

Dupa cum deja am spus, praful de copt are proprietati asemanatoare cu ale bicarbonatului de sodiu, forma de prezentare si culoarea facandu-le usor de confundat, si ale drojdiei. Toate trei produsele ajuta aluatul sa isi mareasca volumul si sa il faca pufos dupa coacere insa fiecare in felul sau. Cernut odata cu faina, adica distribuit uniform, praful de copt nu mai are nevoie de alt ingredient pentru a deveni activ, fiind de ajuns cele umede care intra in compozitia aluatului. Sub actiunea directa a caldurii, efectul substantelor chimice care intra in compozitia sa, baza si acidul, consta in aparitia unor mici bule de aer. O cantitate prea mare sau prea mica de praf de copt se va vedea si simtii in produsul finit, acesata prezentand goluri, lipsindu-i uniformitatea sau fiind mult prea dens, cu aspect de necopt. Prezent pe rafturile magazinelor in pliculete de aproximativ 10 grame, cantitatea optima de praf de copt este de un plic la 200 grame de faina. Termenul de valabilitate pentru praful de cop este relativ mare, de 24 de luni de la data fabricatiei. Destul de rezistent, acesta se va pastra intr-un loc uscat, ferit de umiditate excesiva.

Praf de copt

In afara bucatariei

Chiar daca praful de copt este un ingredient principal in bucatarie, el poate fi folosit cu succes si in afara acesteia. Poate cea mai cunoscuta si apreciata intrebuintare a sa este albirea dintilor. Periajul dentar cu putin praf de copt, clatirea si folosirea ulterioara a pastei de dinti este o metoda simpla si usoara de a avea o dantura perfecta fara multe batai de cap. Amestecat cu putina esenta cu aroma preferata si aplicat pe axila, praful de copt este un foarte eficient inlocuitor al antiperspirantelor si deodorantelor clasice.

Puteti obtine chiar acasa si cu costuri insignifiante un tratament dermatologic profesionist. Praf de copt, tarate si apa, in proportii egale. Cu aceste ingrediente se va crea o crema exfolianta care se va aplica pe fata si se va masa usor. Dupa aceea se va clati fata cu apa din abundenta. La final se va folosi o crema de fata hidratanta. In felul acesta, simplu si usor, veti obtine un ten foarte frumos si luminos care cu siguranta va atrage atentia. O solutie formata din praf de copt si apa va ajuta semnificativ la obtinerea unor maini fine si catifelate. Bataturile de la maini sau de la picioare vor fi istorie daca folositi o pasta obtinuta din trei parti praf de copt si o parte apa.

Pentru indepartarea acestor puncte neplacute se va freca usor zona afectata dupa care se va clati bine cu apa calduta. Acneea este o afectiune dermatologica cu o forma de manifestare violenta, adesea dureroasa si inestetica. Este bine de stiut ca poate fi tratata cu o solutie de praf de copt si apa. Pentru asta se face o crema din cele doua ingrediente, se aplica pe fata si se asteapta sa se usuce. Se clateste apoi fata cu apa calduta din abundenta.

Multe persoane care sufera de diverse afectiuni ale stomacului sau afectiuni gastrice precum balonare, arsuri sau hiperaciditate se calmeaza foarte repede cu o lingurita de praf de copt si un pahar cu apa.

Se poate spune ca praful de copt este un ingredient cu un rol bine stabilit si jucat foarte bine atat in bucatarie cat si in afara ei.

Etichete: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Captcha loading...


CAPTCHA Image
Reload Image