Ingredients
BLAT
280 gr biscuiti digestivi (eu am luat ULPIO)
130 gr unt
2 linguri nuca de cocos deshidratata
1 plic zahar vanilat
CREMA DE LAPTE DE COCOS:
500 ml lapte de cocos – nu am gasit la conserva si atunci am cumparat de la Mega Image la cutie de carton (seamana cu cutia de frisca lichida hulala) o cutie are 250ml ; am pus 2 cutii;
250 gr ricotta;
2 lingura miere;
3 pliculete gelatina praf (30 g)
150 gr zahar pe care l-am facut in rasnita de cafea si l-am amestecat cu frisca lichida;
400 ml frisca lichida hulala – adica 2 cutii pe care trebuie neaparat sa le tineti la rece cateva ore (de preferinta de pe o zi pe alta).
semintele unui baton de vanilie – n-am avut si le-am inlocuit cu extract de vanilie
BLAT:
Amestecam bine biscuitii cu untul rece, fulgii de cocos si zaharul vanilat. Asezam amestecul in tava pentru tort si il indreptam cu o lingura, dupa care il dam la frigider.
CREMA DE LAPTE DE COCOS se parcurge in 3 etape:
1. Punem gelatina la inmuiat in apa rece cam 10 min. Intre timp punem laptele de cocos pe aragaz la foc mic pana se infierbanta ( aveti grija nu trebuie sa fiarba). Inchidem aragazul si adaugam gelatina bine stoarsa, amestecam bine pana se topeste complet dupa care dam compozitia la racit.
2. Intr-un alt vas mixam bine ricotta cu mierea, zaharul vanilat si extractul de vanilie
3. Intr-un alt vas mixam bine frisca pana devine cremoasa
La final amestecam cele 3 compozitii bine si le asezam peste blatul de biscuiti.
Se da compozitia la rece pentru aproximativ 5 ore.
Se poate servi cu ciocolata rasa pe deasupra.
Credeti-ma, prajitura este delicioasa va invit sa o incercati !!!
Pofta buna!
Te poate interesa si Prajitura de casa cu crema si dulceata
Etichete: lapte de cocos, prajitura cu branza, prajitura cu branza si lapte de cocos, prajitura cu lapte de cocos

Leave a Reply