Quiche lorraine

Quiche lorraine

  • Timp de preparare:
  • Timp de gatit:
  • Timp total:
  • Yield: 6
  • Dificultate: medium
  • Tip reteta: QUICHE LORRAINE

Ingrediente:

  • 1 ou
  • 250g faina
  • 125g unt de la frigider
  • ½ lingurita sare
  • 4 oua
  • 250g bacon
  • 25g unt
  • 300ml smantana grasa
  • ½ lingurita nucsoara macinata
  • sare
  • piper

Instructiuni:

  • • Preparam aluatul. Punem faina si sarea intr-un castron. Adaugam untul taiat cuburi si amestecam cu degetele pana cand obtinem un aluat cu aspectul unor firimituri. Punem ouale si 3 linguri de apa foarte rece. Omogenizam si formam o bila de aluat. Lsam la frigider minim o ora.
  • Intindem o foaie de aluat si o asezam intr-o tava rotunda, unsa cu unt. Indepartam excesul de aluat. Intepam aluatul din tava cu o furculita si il punem in cuptorul incins la 200°C (treapta a V-a). Coacem timp de 12-14 minute. Il lasam la racit.
  • Preparam umplutura. Taiem cubulete baconul. Punem apa la fiert si oparim cuburile de bacon timp de 4 minute. Le scurgem de apa si le tapetam cu un prosop de hartie.
  • Topim untul intr-o tigaie si calim cuburile de bacon timp de 2-3 minute. Presaram baconul peste aluatul copt. Batem ouale si amestecam cu smantana. Adaugam sare, piper si nucsoara. Turnam umplutura in tava.
  • Punem tarta la cuptor pentru 30 de minute in cuptorul incins la 200°C. Servim tarta fierbinte.

Publicat in by

Etichete:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


CAPTCHA Image
Reload Image