Sarbatorile de iarna si dietele

Sarbatorile de iarna, prilej de bucurie si de relaxare, sunt insotite, ca in fiecare an, de pregatirile bogate si apetisante care le preced si de perioada de dupa care inseamna, pentru multe persoane, reinceperea luptei cu kilogramele in plus. Una corp zvelt, par sanatos si un ten curat si luminos sunt lucruri pe care orice persoana le vrea pentru sine. Insa o lipsa de atentie mai mare sau mai mica poate conduce la o serie de dezechilibre nedorite.

Dieta

In zilele premergatoare Craciunului sau Anului Nou preparatele, foarte apetisante si foarte gustoase, pun la grea incercare intentiile de a imbraca o anumita rocie intr-una din seri. O intensificare usoara a sedintelor de aerobic sau alt fel de miscare ar avea rezultate vizibile daca n-ar fi dorinta fireasca de a incerca fiecare preparat culinar. Gustul inconfundabil al preparatelor pe baza de carne de porc, al prajiturilor neasemuit de bune precum si aroma deosebita a vinurilor sunt tot atatea capcane pe care ni le intindem singure.

Dietele rapide care asigura amatoarele de pierderea unui anumit numar de kilograme, de obicei numar mare in perioade scurte si foarte scurte de timp, ascund mai multe pericole decat o farfutie de sarmale sau o felie mare de tort. Lipsa unui aport constant de vitamine, minerale precum si a celorlalte elemente nutritive cuprinse intr-o dieta echilibrata au ca efect pierderea grabnica in greutate dar si aparitia mai multor carente care afecteaza bunul mers al organismului. Si cine isi doreste sa petreaca noptile si zilele magice de sarbatori intr-o stare de slabiciune si de proasta dispozitie. Da, este posibil si acceptat gustatul mancarii, fie in momentul prepararii fie dupa, dar numai gustatul. O iesire pe derdelus sau la patinoar va va scuti de multe neplaceri, contribuind si la mentinerea unui corp tonificat. Grija acordata acestor aspecte, alimentatie si miscare, va fi rasplatita mai curand decat va asteptati.

In timpul meselor de sarbatori, o temperare a elanului gurmandian ce se afla ascuns in fiecare dintre noi nu inseamna privarea voluntara de astfel de delicii aromate. Interdictiile autoimpuse nu vor face decat sa se adune intr-un vas sub presiune si, atunci cand va asteptati mai putin, sa explodeze, aruncand acul cantarului la niste valori greu de suportat. De aceea, se recomanda cumpatare in tot ceea ce mancati sau faceti in aceste zile. Bucuria sarbatorilor petrecute intr-un astfel de climat va fi mai intensa, permitand trairea tuturor nuantelor la niveluri maximale.

Odata ce glamourul sarbatorilor de iarna s-a pierdut printre noianele de nameti, revenirea la cotidian poate fi usoara si placuta sau poate fi grea si cu o anumita incarcatura emotionala deloc placuta. Acum, la cateva zile dupa, incep sa se faca simtite toate cele ce ati facut inainte si in timpul sarbatorilor. Astfel, nota de plata poate fi una usor de acoperit sau va fi incarcata de un ospatar nevazut dar foarte prezent in interiorul vostru. Dietele, recomandarile unor persoane avizate sau nu din media sau new-media sunt atat de numeroase si prezentate in niste culori foarte atragatoare incat apare una dintre cele mai mari dileme: pe cine sa ascult mai intai, cui sa-i dau credit etc. Daca este cazul, ignorand toate sfaturile si povetele bine intentionate, consultati un specialist in nutritie care va va ajuta sa va cunoasteti si sa va intelegeti corpul mai bine. Impreuna trasati planul pentru o dieta care sa va faca sa reindragiti propria imagine reflectata de oglinda mintii. Nu trebuie sa pierdeti intr-o zi plusul de kilograme acumulate intr-o perioada mai marede timp, nu trebuie sa va duceti lasala si sa va razbunati pe voi pentru greselile facute. Depasiti-va angoasele si frustrarile cu mintea intr-o perfecta pozitie de echilibru si vizualizati-va cum veti arata peste o perioada de timp prestabilita.

Etichete:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


CAPTCHA Image
Reload Image