De ce sa iti externalizezi serviciul IT din companie

De ce sa iti externalizezi serviciul IT din companie

Ai o companie mai mare, in care numarul angajatilor este unul considerabil. Iar pentru ca mai totul se face acum prin intermediul calculatoarelor, angajatii de birou detin si un calculator sau laptop de pe care isi desfasoara activitatea. Iar pentru ca trebuie sa ai pe cineva care se pricepe la repararea defectelor obiectelor de lucru, ai doua solutii, una care pare mai simpla, angajarea unei persoane pe partea de IT sau externalizarea departamentului IT.

Si totusi, de ce sa alegi o firma specializata in domeniu pentru serviciul de externalizare IT.

–         In primul rand, pentru a elimina din start ideea de a mai angaja inca o persoana. N-ar fi o problema angajarea ei practica, ci faptul ca nu le poate sti pe toate in ceea ce priveste calculatoarele si s-ar putea sa o platesti si pe aceasta, dar sa apelezi in final si la o firma specializata. De exemplu, persoana angajata poate fi un bun specialist pe partea de software, instalare programe, dar nu se pricepe pe partea tehnica. Nevoia de un serviciu extern devenind necesara.

–         Alege sa iti externalizezi departamentul IT, apeland la o firma specializata, tocmai pentru ca in aceasta se va gasi oricand personal la discretia ta care va veni in cel mai scurt timp la sediul propriei firme si care iti va rezolva problemele intampinate. Ai nevoie de o persoana pe probleme software, aceasta iti va fi la dispozitie. Daca e o problema de ordin tehnic, firma angajata iti va trimite un specialist pe aceasta zona.

–         Un alt avantaj al externalizarii serviciului de IT este faptul ca tu practic angajezi o companie intreaga care sa se ocupe de problemele pe partea de IT, nu doar o singura persoana. In plus, pretul platit catre firma va fi cu siguranta mai mic decat daca ti-ai fi angajat un specialist pe fiecare domeniu de activitate, cu experienta in domeniu, pe care ar fi trebuit sa ii platesti foarte bine pentru a dori sa munceasca la firma ta.

–         Alege sa iti externalizezi departamentul de IT daca doresti sa ai la dispozitie 24 din 24 de ore persoane disponibile sa iti repare in regim de urgenta defectiunile IT. In functie de contractul incheiat, ai posibilitatea ca interventiile ce se desfasoara la firma sa se incadreze chiar si in 24 de ore, ceea ce este imposibil sa faci cu un singur angajat. Cu siguranta poti negocia un contract foarte avantajos pentru tine, deoarece contractul se va incheia in functie de numarul de calculatoare ce urmeaza a fi administrate si de orele garantate pentru interventii.

Asadar, daca doresti ca sa ai la dispozitie o firma intreaga care sa se ocupe de un singur departament din firma, daca doresti sa ii ai la dispozitie oricand si la orice ora si daca doresti sa scapi de taxele si impozitele catre stat, alege sa iti externalizezi departamentul de IT.

Etichete: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Captcha loading...


CAPTCHA Image
Reload Image