Acest tip de dieta este unul foarte intruziv si nu este recomandata persoanelor care au probleme cu inima. Dieta Daneza este foarte saraca in calorii si ofera avantajul de a slabi 10-12 kg in doar 13 zile. Daca doriti sa tineti aceasta dieta este recomandat sa nu o incercati mai mult de doua ori pe an, o data la sase luni. Pentru a avea succes in cele 13 zile nu consumati decat ceea ce va este permis in lista de mai jos. De asemenea trebuie sa consumati cat mai multa apa plata, macar 2 litri pe zi.
Eficienta acestei diete este data de faptul ca planul alimentar urmat duce la schimbarea metabolismului. Este indicat ca inainte de a incepe Dieta Daneza sa faceti un control medical pentru a nu intampina anumite probleme de sanatate.
Ziua 1
mic dejun: o cafea cu un cub de zahar;
pranz: 400 g spanac cat mai putin preparat, 2 oua fierte tari si o rosie medie;
cina: 150-200 gr carne de vita fripta, salata verde cu lamaie.
Ziua 2
mic dejun: o cafea indulcita cu un cub de zahar;
pranz: 250 grame sunca presata si un iaurt sarac in grasimi;
cina: 150-200 gr carne de vita fripta, salata verde cu lamaie.
Ziua 3
mic dejun: o felie de paine prajita si o cafea cu un cub de zahar;
pranz: 2 oua fierte tari, 1 felie sunca presata asezonate cu o salata verde cu lamaie;
cina: o telina micuta fiarta, o rosie si un fruct mediu.
Ziua 4
mic dejun: o felie de paine prajita si o cafea cu un cub de zahar;
pranz: un iaurt slab si un pahar cu suc de fructe (200 ml);
cina: un morcov mediu ras, un ou fiert tare si 250 grame branza de vaci.
Ziua 5
mic dejun: un morcov mare;
pranz: 200 grame peste slab fiert servit cu zeama de lamaie si o lingurita cu unt;
cina: o telina mica, cruda, rasa si 200 grame carne de vita fripta sau fiarta.
Ziua 6
mic dejun: o felie de paine prajita si o cafea cu un cub de zahar;
pranz: un morcov ras si 2 oua fierte tari;
cina: o jumatate piept de pui fript si salata verde cu lamaie.
Ziua 7
mic dejun: o cana de ceai de plante fara zahar;
pranz: cat mai multa apa;
cina: 200 grame cotlet de miel la cuptor si un fruct.
Ziua 8
mic dejun: o cafea cu un cub de zahar;
pranz: 400 g spanac cat mai putin preparat, 2 oua fierte tari si o rosie medie;
cina: 150-200 gr carne de vita fripta, salata verde cu lamaie.
Ziua 9
mic dejun: o cafea indulcita cu un cub de zahar;
pranz: 250 grame sunca presata si un iaurt sarac in grasimi;
cina: 150-200 gr carne de vita fripta, salata verde cu lamaie.
Ziua 10
mic dejun: o felie de paine prajita si o cafea cu un cub de zahar;
pranz: 2 oua fierte tari, 1 felie sunca presata asezonate cu o salata verde cu lamaie;
cina: o telina micuta fiarta, o rosie si un fruct mediu.
Ziua 11
mic dejun: o felie de paine prajita si o cafea cu un cub de zahar;
pranz: un iaurt slab si un pahar cu suc de fructe (200 ml);
cina: un morcov mediu ras, un ou fiert tare si 250 grame branza de vaci.
Ziua 12
mic dejun: un morcov mare;
pranz: 200 grame peste slab fiert servit cu zeama de lamie si o lingurita cu unt;
cina: o telina mica, cruda, rasa si 200 grame carne de vita fripta sau fiarta.
Ziua 13
mic dejun: o felie de paine prajita si o cafea cu putin zahar;
pranz: un morcov mare ras si 2 oua fierte tari;
cina: o salata verde cu lamaie si 250 grame piept de pui fript.
Etichete: dieta daneza, dieta pentru slabit, regim alimentar


Leave a Reply