Dieta de detoxifiere

Sezonul estival este cel mai bun pentru a adopta o cura de detoxifiere. Duritatea acesteia este data de mai multe variabile. Dorinta de curatare in profunzime, durata de timp pe care suntem dispusi sa o alocam acestui demers si alte cateva aspecte a caror importanta este data de o anumita conjunctura. Corpul uman, in totalitatea sa, este construit in asa fel incat sa sustina viata chiar si in cele mai nefavorabile conditii date de temperaturi extreme ale aerului sau conditii dificile de hranire sau de hidratare. Foarte putini dintre noi parcurg astfel incercari, cei mai multi dintre noi ducandu-ne traiul in conditii de viata optime unei dezvoltari armonioase a fizicului si psihicului cu care suntem inzestrati.
Conditiile care impun o dieta de detoxifiere
Datorita societatii in care traim si pe care de altfel noi am creat-o ne este foarte usor sa inlocuim conditiile optime de care am amintit cu altele situate de multe ori la extremele negative ale unui continuum al vietii. Chiar daca nu suntem obligati sa traim experiente de genul traiului la unul din polii pamantului sau in imediata proximitatea unui vulcan activ decat in mod voluntar, consumul de junk food asociat cu bauturile specifice, stresul zilnic, dependente de genul tigarilor, alcoolului sau altor droguri considerate ilegale precum si multe alte tentatii mai mult sau mai putin toxice sunt, uneori, mai nocive decat experientele amintite anterior. In astfel de situatii, corpul uman se dovedeste a fi foarte rezistent si permisiv totodata, insa are si el limitele lui. Excesele, de orice natura, conduc invariabil la crearea unor conditii bune pentru declansarea unui numar foarte mare de afectiuni care, la randul lor, conduc la decese premature. Cele mai uzuale manifestari ale unei vieti nu tocmai curate sunt afectiunile cardiace, oncologice, endocrinologice etc.
In ce consta o dieta de detoxifiere speciala …
Literatura de specialitate, revistele de popularizare sau site-urile web abunda de solutii de detoxifiere a corpului una mai “buna” ca alta. Cu durate variabile, cu permisiuni sau restrictii alimentare mai stricte sau mai lejere, toate aceste diete promit, pe langa o detoxifiere totala, o pierdere in greutate semnificativa. Aceste cuvinte, “pierdere in greutate” sunt magice, ele atragand multe persoane. Nu de putine ori cura minune nu are rezultate decat daca, pe toata durata ei, se consuma anumite preparate in posesia carora se poate intra numai in anumite conditii. Si uite asa o dieta al carei scop este eliminarea diferitor toxine se transforma intr-o afacere rentabila…. si una normala

dieta de detoxifiere
O dieta de detoxifiere este compusa din mai multe etape. Inainte de a intreprinde orice demers intr-o astfel de directie este necesar avizul unei persoane competente. Chiar daca suntem de parere ca ne cunoastem bine corpul, parerea avizata a unui nutritionist poate fi de folos in evitarea unor situatii neplacute. O prima etapa consta in reducerea treptata dat sustinuta a factorilor care au dus la acumularea de toxine in organism. Totodata se demareaza si o detoxifiere psihica. O dieta de detoxifiere fizica fara un suport psihic va avea efecte mult reduse din toate punctele de vedere. A doua etapa consta in realizarea unui meniu zilnic care sa contina cu precadere alimente care sa reduca cantitatea de toxine existenta si, in acelasi timp, sa hraneasca organismul cu elementele nutritive necesare unei alimentatii corecte si echilibrate. In a treia etapa se va evita revenirea brusca la regimul de alimentatie si de viata avuta anterior inceperii programului de detoxifiere. Chiar daca ideea de mentinere a unui context sanatos in jurul fiintei noastre pe o durata de timp nedeterminata nu este chiar atat de rea, revenirea la un regim de viata asemanator cu cel avut in perioada care a premers cura de detoxifiere se va face tot la recomandarea unui nutritionist.

Cele mai bune diete de detoxifiere sunt acele diete care au rezultate vizibile pe propriul corp, indiferent de pretul care trebuie platit. Alese dupa o documentare serioasa, ele pot schimba ireversibil perceptia asupra vietii si a calitatii ei.

Etichete: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Captcha loading...


CAPTCHA Image
Reload Image