Dieta perfecta

De un anumit numar de ani marea majoritate a oamenilor, femei si barbati deopotriva, sunt in cautarea dietei perfecte. Ne referim aici atat la dieta menita sa asigure o cantitate optima de nutrienti necesara pentru mentinerea unui tonus fizic si psihic bun pe o perioada cat mai lunga de timp cat si la dieta care conduce la reducerea numarului de kilograme pana la o anumita valoare. De-a lungul timpului, propunerile venite din partea unor persoane indreptatite sa aiba astfel de opinii dar si din partea unor neaveniti au avut si inca au aderenti, s-au contrazis sau si-au manifestat superioritatea pe baza unor argumente de un anumit nivel. Intr-un cuvant, multimea ideilor a construit un adevarat Turn Babel in care ce e bun si acceptat astazi este respins maine pentru ca ziua urmatoate sa se prezinte intr-o forma modificata. In aceasta adevarata jungla, dieta perfecta poate avea chiar valoarea Sfantului Graal.

Revenirea la greutatea normala

Reducand viata la o nevoie primara, chiar la un instinct, o persoana consuma produse alimentare pentru a se mentine intr-o forma fizica si psihica buna, stare care ii permite sa gaseasca suficiente resurse de hrana. Datorita evolutiei continue a naturii si a omului insasi, nevoile s-au diversificat, iar prioritatile au cunoscut o reordonare. In prezent lupta cu kilogramele in plus se da pe toate fronturile, dieta perfecta pentru slabit fiind inca in stadiul de ideal. Revenirea la o greutate normala este un deziderat care consuma multa energie dar care are si costuri pe masura. Propunerile nutritionistilor acopera o plaja destul de larga. Literatura de specialitate este si ea extrem de bine dezvoltata, am putea spune ca este chiar supraponderala pe acest segment. Totul este reglat dupa secundele unui ceas atomic. Lipseste doar individul cu probleme de greutate care sa raspunda pozitiv la multitudinea de impulsuri. Pana acum numarul acestora nu este atat de mare pe cat de intensa este lupta.

dieta perfecta

Cauze, motive, scuze …

Ce inseamna o dieta? Cea mai simpla explicatie, stipuleaza ca o dieta inseamna adoptarea unui program alimentar strict, mai mult sau mai putin permisiv sau, in functie de punctul de vedere al fiecaruia, restrictiv, ale carui rezultate se vor vedea intr-o anumita perioada de timp si pentru o anumita perioada temporara. Persoana sau persoanele implicate intr-un astfel de proces, la nivel declarativ, sunt dispuse sa accepte o serie larga de impuneri alimentare doar pentru a ajunge la rezultatul promis. Unele reusesc altele nu. Ce merge si ce nu merge? Unde se produce greseala, cand are loc declicul izbavitor? Semne de intrebare tot atat de pertinente precum cautarea dietei perfecte. Sunt persoane, majoritatea, care renunta la gasirea unui raspuns, abandonand lupta si revenind la regimul alimentar obisnuit, regim alimentar care i-a adus in aceasta situatie si care, dupa esecul inregistrat, este vazut ca un pansament peste rana. Chiar daca aceste persoane sunt constiente de raul pe care si-l fac, ele continua cu toate ca unele ganduri le-au facut sa tresara.

Himera perfecta

Mentinerea acestei stari de ambiguitate va transforma in scurt timp dieta perfecta intr-o himera perfecta. Obisnuinta este a doua natura a omului spune un dicton indelung verificat. Minciunile in fata oglinzii privind propria greutate, chiar daca sunt caldute si relativ usor de crezut, ascund de fapt o stare mult mai grava. Lipsa dorintei de schimbare. Tinerea unei diete alimentare nu este decat un pas in procesul de  accedere la o viata mai buna. Transformarea dietei care este tinuta pentru o anumita perioada de timp intr-un regim de viata permanent este urmatorul pas firesc. Combinatia dintre o hrana de calitate in cantitati suficiente si miscare este o abordare pe cat de simpla pe atat de naturala. Pentru ca da, secretul unei diete perfecte consta in miscare. Stiinta miscarii este insa o alta poveste.

 La un moment dat, de-a lungul vietii, corpul uman a indeplinit toate cerintele pentru a fi intr-un echilibru perfect cu sine insusi. Cei mai multi dintre noi nu stiu de existenta acestui echilibru, multi il ignora in timp ce la fel de multi se bucura de el. Trebuie doar gasita reteta perfecta

Etichete: , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


CAPTCHA Image
Reload Image